Oi syyskuu ja nämä ihanat, aurinkoiset päivät. Kun ei ole vielä sellainen kalsean kylmä, mutta ilma alkaa olla juuri sopivan viileä. Silti aurinko jaksaa lämmittää hieman päivisin ja aamulla päälle vedetty toppaliivi on aivan liikaa.

Pikkuhiljaa arki alkaa olla taas sellaista, että on mahdollista katkaista oma työpäivä hetkeksi ja käydä koiran kanssa pienellä päiväkävelyllä. Tänään kävin aamusella ihastelemassa Kymijoen rantaan rakentuvaa Kymijoen ulkoilureittiä.

Viime syksynä kävin kävelemässä ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa rantaraittia ja pieni kateudenpistos pääsi iskemään. Vesistön vieressä kulkeva reitti pitkospuineen ja niin kauniine maisemineen sai minut vähintään haikailemaan muutosta Lappeenrantaan.

Ja nyt pääsin tekemään tätä samaa ihastelua lähes omalla takapihalla. Aion ehkä jatkossa puhua ”siitä ihanasta, ihan meidän takapihaltamme lähtevästä reitistä”. Totuus tosin on, että ihan takapihalta siihen ei vielä pääse, mutta aika lähellä ollaan. No, joka tapauksessa lähireitti se ainakin on.

Pitkospuut ovat yksi niitä harvoja ihmisen rakentamia asioita, joita metsässä arvostan.

Kuinka päivä voi alkaa enää koskaan huonosti, kun pääsen jatkossa kävelemään pitkospuilla vaikka joka päivä? Se ääni, joka lähtee kengän osuessa pitkospuuhun. Ah. Pitkospuut ovat yksi niitä harvoja ihmisen rakentamia asioita, joita metsässä arvostan.

Reitin varrelle osuu pitkospuiden lisäksi lehtomaista metsää, vanhaa kuusimetsää, mäkiä ja jopa muutaman juoksuaskeleen kirvoittavat portaatkin. Reitti kulkee paikoin aivan Kymijoen vieressä niin, että rantaan pääsee piipahtamaan helposti. Rannassa voi katsella vaikka veden virtausta ja vastarannalla syysväreissään hehkuvia puita.

Kymijoen ulkoilureitti tulee olemaan kokonaisuudessaan noin 25 km pituinen rengasreitti, joka kulkee Kouvolan, Kuusankosken ja Korian halki. Täysin valmis reitti ei vielä ole ja monin paikoin voi todeta, että jotain tähänkin on vielä tulossa, joka jää tulevaisuudessa nähtäväksi. Uskoisin, että tällä reitillä on kuitenkin mahdollisuuksia vaikka mihin, kunhan sitä saadaan valmiimmaksi.

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.