Voisin melkein väittää, että täällä Kouvolassa yksi suosituimmista reiteistä tänä päivänä on Alakylän lenkkireitti Korialla. Tämä pohjautuu toki ihan omaan puhtaaseen mutu-tuntumaan. Reitin aloituspiste on työmatkani varrella ja harvoin näen enää tyhjää parkkipaikkaa mennessäni tai tullessani.

Osasyynä tähän on varmasti ollut lähellä järjestetyt asuntomessut vuonna 2019 ja sen seurauksena reitin uusitut rakenteet, lisätyt infotaulut ja parannellut polut. Lisäksi reitin varrella oleva laavu on alle kilometrin päässä aloituspaikasta ja reitti sinne on helppokulkuista polkua.

Auto kannattaa jättää Korian sillan vieressä olevalle parkkipaikalle, joka on Kouvolasta tullessa ennen siltaa sen oikealla puolella. Parkkipaikan vierestä lähtee raput alas, josta pääsee sillan ali. Rannassa on pöytä, penkit ja tulentekopaikka, jos laavulle saakka ei halua kävellä.

Luontopolulle pääsee rannasta portaita myöten tai kiipeämällä hiekkatietä mäen päälle, jonne voi myös halutessaan jättää auton parkkiin (Läntinen Ratatie 286, 45610 Koria).

Reitti kulkee vanhassa kuusimetsässä ja laavu tulee vastaan alle kilometrin kävelyllä. Siitä reitti jatkuu eteenpäin pitkospuita myöten kohti Alakylää. Reitti haarautuu jossain vaiheessa. Sinänsä on sama, kumpaa polkua lähtee kulkemaan, koska reitin pystyy kävelemään rengasreittinä ja palaamaan samaan pisteeseen toista polkua pitkin.

Reittiä myöten pääsee Alakylän kaupunginosaan, jonka raittia kävellessä tuntuu, kuin olisi jossain aivan muualla, kuin kaupungissa. Maalaistalot ovat kuin satukirjasta ja maalaisidylliä vahvisti vielä näkemmämme lampaat.

Reitille tulee pituutta noin 5-6 kilometriä, riippuen siitä, mitä polkuja valitsee. Tämä on mukava päiväretkikohde, helppokulkuinen, nousuihin ja laskuihin on pääasiassa rakennettu portaat. Uusitut pitkospuut ja kaiteet tekevät polun kulkemisesta turvallista.

Jos nähtävää haluaa enemmän, suosittelen käymään samalla reissulla kävelemässä myös Pioneerimetsän luontopolun, joka lähtee Kymijoen toiselta puolelta.

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.