16.9.2016

Auringonnousu oli aika vaikuttava tänä aamuna ja kävelemään lähdettiinkin heti auringonnousun jälkeen. Jalat olivat palautuneet aamuksi oikein mukavasti ja ajatuksena olikin kävellä hieman pidempi matka. Kartan mukaan maantien viertä ei tarvinnut enää onneksi kävellä montaa kilometriä ja kieltämättä tämänpäiväiset maisemat olivatkin jo paljon mukavampia eiliseen verrattuna.

Totuus alkoi kuitenkin valjeta suunnilleen siinä 10 kilometrin kohdalla, kun eiliset kilometrit ja tottumaton kroppa alkoi muistutella itsestään. Ajatus vähän pidemmästä kävelystä alkoi väistyä viimeistään lounaan jälkeen, kun jalat alkoivat todenteolla sanoa itseään irti. Lisäksi edessä olisi ollut pitkä nousu vähän isommalle kukkulalle. Juteltiin siitä, kuinka reissun tarkoituksena kuitenkin on myös nauttia matkasta, eikä suorittaa sitä.

Juteltiin siitä, kuinka reissun tarkoituksena kuitenkin on myös nauttia matkasta, eikä suorittaa sitä.

Heitettiin siis kiire ja suorittaminen pois ja Hospital de Orbigossa syömämme lounaan jälkeen päätettiin kävellä vielä muutama kilometri ja pysähtyä seuraavaan kylään. Jos lounaspaikka sievine sisäpihoineen ja maukkaine ruokineen oli kehujen arvoinen, oli Villares de Orbigossa oleva albergue jotain aivan epätodellista.

Minulla on kieltämättä ollut pieni ennakkoluulo paikkoja kohtaan, joissa on yhteismajoitus, mutta astuessamme sisään Albergue Villaresiin, sain heittää mäkeen kaikki ennakkoluuloni. Paikka oli aivan ihana ja astuessamme sisäpihalle, tuntui, että koko muu maailma jäi ulkopuolelle. Viimeistään tämä varmisti sen tunteen, että teimme aivan oikein jäädessämme tänne yöksi. Pesimme matkan aikana likaantuneita vaatteita ja juttelimme muiden matkalaisten kanssa.

Illan kruunasi vielä majatalon pitäjän itse tekemä ruoka, joka sisälsi keiton, salaatin, pääruuan ja jälkiruuan. Ennen ruokaa hän piti vielä niin osuvan puheen, joka upposi varmasti jokaiseen pöydässä istujaan. Itsellä saattoi jopa nousta hieman liikutuksen kyynel silmäkulmaan. Tämän jälkeen kaarramme varmasti joka päivä johonkin albergueen. Odotukset ovat ainakin korkealla ;).

Tämän päivän havaintoja:

  • Unohdetaan suorittaminen, ihan kaikesta. Suorittamalla jää paljon kivaa näkemättä
  • Rakkoihin kannattaa laittaa rakkolaastari ajoissa
  • Nätillä ilmalla on mukavampi kävellä, kuin sateisella ja tuulisella
  • Voisin ryhtyä majatalon pitäjäksi 

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.