20.9.2016

Eilisaamun kävelyt alkoivat vähän vajaa kahdeksan ja aurinko alkoi jo pikkuhiljaa nousta. Saimme olla taas todistamassa upeaa auringonnousua ja täytyy kyllä sanoa, että vaikka mikään aamuihminen en normiarjessa olekaan, on täällä mukavampi lähteä hieman aiemmin liikkeelle, koska lämpötila päivisin nousee lähemmäs 30 asteeseen ja kuumuus alkaa painaa puolen päivän jälkeen jalkoihin. 


Oli mukava lähteä liikkeelle loivaan alamäkeen, joka pikkuhiljaa muuttui kuitenkin astetta vaativammaksi laskuksi ja etureidet sekä varpaat olivat hieman tiukoilla. Maasto oli kivikkoista ja tien reunassa ei ollut kaiteita, vaikka pudotus olisi ollut aikamoinen. Ei meitä toki pelottanut, koska tiellä oli sen verran leveyttä, että todellista vaaraa pudota tuskin oli. Maisemat olivat niin hienot, että niitä piti jäädä aina silloin tällöin ihastelemaan.

Vuoren alla oli Molinasecan kylä, jossa nautimme välipalaa ja mietimme hiukan päivän kulkua. Noin 10 kilometrin alamäki oli vaatinut jaloista hieman voimaa ja mietitiin, mikä mahtaisi olla tämän päivän kävelysaldo.

Jatkoimme kuitenkin matkaa kohti Ponferradaa ja maasto alkoikin olla huomattavasti helppokulkuisempaa. Tien laidassa kulkeminen ei haitannut ollenkaan moisen vuorenrinteen jälkeen ja maisemakin vaihtui suht tiuhaan.

Jostain syystä sitä vertaa kulkemaansa matkaa koko ajan menneeseen ja tähän asti ehkä turhauttavin pätkä oli Leonin jälkeen seuraavat n. 40 km, joka oli pääasiallisesti ison tien vieressä kulkemista ja pitkää suoraa. Viime päivien vuorille kiipeäminen ja varsinkin sieltä laskeutuminen on ollut fyysisesti raskainta ja eniten jalkoihin ottavaa. Kengät ovat olleet aika tiukoilla ja rakoilta ei vain ole voinut välttyä.

Ponferradassa olimme puolen päivän jälkeen ja kävimme pienellä tauolla nauttimassa kahvit ja valkoviinit. Lomallahan tässä kuitenkin ollaan. Samalla mietimme loppupäivän agendaa ja olimme molemmat vahvasti sitä mieltä, että vajaan 20 kilometrin kävely saa tälle päivälle riittää. Jatkoimme matkaa kaupungin laidalle hostelliin ja oli muuten luksusta nukkua lakanoissa ja peiton alla. Aamulla sängystä heräsi kaksi hyvinnukkunutta naista ja matka jatkuu….

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.