Onkohan tässä rantavedessä iilimatoja, mietin, kun työnnän soutuvenettä irti rannasta. Ystäväni istuu jo airoissa ja matka voi alkaa. Aurinko paistaa ihanan lämmittävästi, kuten se on niin monena päivänä tänä kesänä tehnyt. On ihanaa ja huoletonta, kun reissuun voi lähteä miettimättä sitä, tarvitseeko mukaan ottaa lämpimämpiä vaatteita tai sadevarusteita.

Soutuveneen penkillä on huopa ja eväskori. Ne riittävät vallan mainiosti tälle retkelle. Ystäväni tarttuu airoihin tottuneesti ja lähtee soutamaan kohti Karhusaarta. Minä istun veneen perällä ja ihastelen maisemia. Taivas on kirkkaansininen ja lämmin tuulenvire viilentää vain vähän.

Ranta jää pikkuhiljaa taaksemme ja edessämme avautuu pieniä ja isompia saaria. Se on ihan tuossa niemenkärjen takana, toteaa ystäväni. Karhusaareen ei todellakaan ole pitkälti; Lappeenrannan satamasta matkaa kertyy noin kilometri. Saareen pääsy vaatii kesäisin jonkin vesipelin, mutta niissäkin näyttäisi olevan hyvää tarjontaa erilaisilla vuokraajilla. Lähestyessämme saarta, näkee jo kaukaa laavun nousevan rannasta sekä laiturin, jonne pääsee varmasti isommallakin veneellä. Me sujahdamme rantakaislikkoon ja vedämme veneen rantaan.

Saaren kärjessä on juuri sopiva paikka meille, huovalle ja eväskorillemme viettää kesäpäivää. Skoolaamme roseeviinillä kauniille kesäpäivälle ja hyvälle seuralle. Höpöttelemme viimeisen puolen vuoden kuulumiset ja seurailemme syrjäsilmällä, kun saaren edustalla lipuu SUP-lautoja. Jotkut saapuvat hetkeksi rantaan vesijeteillä, pulahtavat uimaan, kuivattelevat hetken laiturilla ja jatkavat matkaa.

Ajankulu saaressa katoaa tyystin. Nautimme kiireettömyydestä, lämmöstä, eväistä ja juomista, käväisemme uimassa. Tällainen joutenolo ilman aikatauluja tekee hyvää erityisesti mielelle, joka arjessa tuntuu käyvän helposti ylikierroksilla. Saaressa livahtaa huomaamatta useampi tunti ja auringon alkaessa näyttää merkkejä illan saapumisesta, pakkaamme tavaramme takaisin soutuveneeseen ja soutelemme kaikessa rauhassa takaisin mantereelle.

Olo on levollinen leppoisan päivän jälkeen ja nopean freesautumisen jälkeen lähdemme vielä kävelylle satamaan ja syömään. Katsahdan satamassa kohti Saimaata ja löydän päivän retkikohteemme sieltäkin käsin. Kiitos Karhusaari, olit oikein mukava päiväretkikohde.

Leave A Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.